november 29. hétfő, Taksony
  |  
A+   A-
  |     |  

Új felhívások a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2020. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.

Corvina-kiállítás 3D-ben

Elkészült A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye című 2018. november 6. és 2019. február 10. között megrendezett kiállításunk kétnyelvű (magyar és angol), 3D változata. A kiállítás teljes enteriőrjét rekonstruáló szolgáltatás eredeti terében végigsétálva tájékozódásunkat nyilak, valamint az alsó menüsor segítik. A látvány mindenhol nagyítható, a szövegek, továbbá a kiállított tárgyak – kéziratok, ősnyomtatványok, pénzérmék stb. – közelről is tanulmányozhatók. Az összefoglaló szövegek és a kiállított darabok a hozzájuk tartozó feliratokkal együtt – kattintás után – nagyított formában jelennek meg a képernyőn.

Elindult az 5G.hu ismeretterjesztő honlap

Az 5G Koalíció közreműködésével létrejött és a Digitális Jólét Program keretében működő 5G.hu célja a hiteles és pontos tájékoztatás, a nagy sávszélességű mobilinternet-szolgáltatás lehetséges felhasználási területeinek bemutatása.

A DJN Kft. családbarát munkahely

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. (DJN Kft.) a sikeres auditálást követően 2020. májusában elnyerte a Családbarát Hely tanúsító védjegy Bronz fokozatát.

A Családbarát Hely olyan szervezet, amely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

Több mint félezer település idős lakóin segít a Napi 100 jó szó mozgalom

A koronavírus-járvány időszakában a magyar emberek fegyelmezettségének köszönhetően drasztikusan lecsökkent a személyes találkozások száma, ami azonban az elmagányosodás veszélyét is magában hordozza. Ennek megelőzése érdekében hívta életre az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Napi 100 jó szó mozgalmat, amelyben több száz önkéntes igyekszik enyhíteni a leginkább veszélyeztetett korosztály lelki terheit.

Távtanítást támogató információk az Európai Unióban

Linkgyűjtemény és rövid ismertetők adnak Európai Uniós áttekintést az oktatási anyagokról a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben. A tananyagok túlnyomó része angol nyelvű, de bizonyos segédanyagok képzések és webináriumok megtalálhatóak magyar nyelven is.

Kép/Test/Lét - alkotóművészeti pályázat

Kép/Test/Lét címmel három megyeszékhelyen, három különböző, de az emberi test kultúrájához, szépségéhez, erejéhez kötődő tematikában hirdet meg alkotóművészeti pályázatot a MANK.

Indul a Facebook ötvenfős videocsevegője

Globálisan a jövő héten válik elérhetővé a Zoom-rivális.

Megkezdte a nemrég bejelentett Rooms videocsevegőjének elérhetővé tételét a Facebook. Elsőként az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban aktiválta, a jövő héten pedig globálisan is megkezdi a bekapcsolását.

"Felkészülés az aktív időskorra" tananyagok, hasznos ismeretekkel

A "Felkészülés az aktív időskorra” című projekt keretében Alsómocsolád önkormányzata és három partnere négy olyan tananyagot készített, melyek hasznos ismereteket nyújtanak a különböző korosztályoknak az aktív időskorra történő felkészüléshez és az időskor megéléséhez.
Az elkészült tananyagok egyszerű nyelvezettel, a felnőtt tanulók igényeit, sajátosságait figyelembe véve készültek.Alkalmasak egyéni tanulásra, de közösségek is jól hasznosíthatják ezeket tudásgyarapításra, tapasztalat megosztásra vagy közös tevékenységekhez.

E-kárbejelentő alkalmazás

Gépjárműbaleset esetén az E-kárbejelentő segít a pontos és azonnali kárbejelentés elvégzésében. A hagyományos Kék Sárga baleseti bejelentővel szemben az alkalmazással elkészülő baleseti bejelentővel pontosabb információk oszthatók meg a biztosítókkal ilyenek, a GPS adatok és médiafájlok csatolása, ráadásul a helyszínrajz is könnyebben elkészíthető. Az adatok kitöltése után, a képernyőn aláírt PDF formátumú kárbejelentő beküldését követően automatikusan továbbításra kerül az érintett biztosítókhoz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.mabisz.ekarbejelento&fbclid=IwAR2jPG0tdrp_GDBlKw3TzT8V4nNeblWcshdFqGTymuyMvUQF8XpLfLCtmmI

Mától igényelhetőek a Széchenyi Kártya Program új hiteltermékei

A hazai kis- és középvállalkozások támogatása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatása mellett 2020. május 15-től igényelhető négy új, speciálisan a válsághelyzetre kialakított Széchenyi Kártya konstrukció - közölte az ITM pénteken az MTI-vel.

A MÉDIA TESTKÉPRE GYAKOROLT HATÁSA

A médiában reprezentált tökéletes testképek gyakran asszociálódnak a boldogsággal és sikerrel. Kutatásában Pukánszky Judit a médiahasználattal töltött idő és a negatív testkép kialakulása közti kapcsolatot vizsgálja fiatal felnőtt nők körében.
A médiahasználattal töltött idő valóban hatást gyakorol a testünk megítélésére?
Olvass a kutatás eredményeiről a Médiakutatón: 

50 milliárd forintos új pályázati felhívás jelent meg a kkv-k támogatására

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében új pályázati felhívás jelent meg a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására 50 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

INGYEN lesz látható a Macskák musical!

Időpont: 
2020május1520:00
»
2020május1522:30

A leghosszabban futó musicalek közül a West Enden a hatodik helyet érte el a 21 évig futó Macskák musical, míg a Broadwayn a negyedik helyet vívta ki, megelőzve a Mamma Miát és a Nyomorultak musicalt.A CATS 1981. május 11 óta csak Londonban majdnem 9000-szer került előadásra. A Brodway és a West End egyik leghosszabb ideje futó és legsikeresebb show-jának világ turnéja már több mint 300 városban varázsolta el a közönséget szerte a világon.

Oldalak