A koronavírus miatt zárt be a pusztaföldvári könyvtár: ám az intézmény vezetője így segíti az otthon maradókat

Pusztaföldvár — A könyvek bárhova elrepítenek – ezt vallja az apró Békés megyei település könyvtárának vezetője, Gyarmatiné Laduver Márta.

Pusztaföldvár az első olyan települések közé tartozott, ahol a koronavírus miatt bezárt a könyvtár. A könyvbirodalom vezetője azonban segíteni szeretett volna az otthon maradóknak a kényszerű rabság idején.

Nem szerettük volna, hogy az idősek könyvek nélkül maradjanak, így ők telefonos vagy e-mailes „rendelés” alapján tudnak házhoz kérni olvasnivalót. Lényeg, hogy ne hagyják el az otthonukat – magyarázta Gyarmatiné Laduver Márta. – Szerencsére kis település vagyunk, így ismerem az olvasóim ízlését és ők is a könyvtár kínálatát.

Az új kötetekről a Facebook-oldalunkon szólok nekik, de hetente szoktam ajánlókat is készíteni például azon friss konyhatündérek számára, akik a járványidőszak alatt otthon igyekeznek különböző finomságokat készíteni. A már elolvasott könyveket nem visszük vissza a polcokra, hanem egy külön szobába helyezzük el őket egyhetes karanténra.

Fotók: MTI Rosta Tibor

CsatolmányMéret
Kép ikon laduver_marta.jpg119.06 KB
Kép ikon laduver2.jpg121.64 KB
Kép ikon laduver3.jpg95.22 KB