|  
A+   A-
  |     |  

Észak-Magyarország

Postai elektronikus tértivevény videó oktatás Abaújkéren  

Abaújkér Közös Önkormányzat dolgozói részt vettek egy videó oktatásban, a július elsejétől életbe lépő postai elektronikus tértivevénnyel kapcsolatban. Ennek lényege, hogy az ASP rendszeren keresztül kell felvinni a hivatalos leveleket és az erről kapott igazolást (tértivevényt) a hivatali kapun kapja majd meg az önkormányzat. Ehhez regisztrálni kellett a DMSONE portál felületén ahol a NISZ szakemberei tartottak előadást a témával kapcsolatban. A közös önkormányzat jegyzőasszonya kért segítséget a DJP ponttól az előadás technikai végrehajtásában. Az ASP rendszerben dolgozó hölgyeknek így nem kellett egyenkét megnézni az előadást hanem csoportosan is meg tudták azt tenni. Lehetőségük nyílt az előadás közben átbeszélni közösen az elötük álló feladatot. Örömmel tettem eleget a kérésnek.

Kállai Attila

Területi vezető

Heves megye „Év mentora” 2019-ben: Markó Anita  

Néhány éve költöztem kisfiammal Nagyrédére, ahol a helyi közösségi színtér művelődésszervezője, szakmai vezetője vagyok. 2014 óta veszek részt különböző pályázatok megírásában, megvalósításában, ennek köszönhetően kerültem be a Digitális Jólét Program Hálózatba és egyéb digitális felzárkóztatási programba is.

Bemutatkozik Takács Katalin, a 2019-es év Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei DJP Mentora  

Takács Katalin vagyok. Bükkábrányban élek és ott is dolgozom a helyi önkormányzatnál. Könyvtári feladatok ellátásával, kulturális programszervezéssel, pályázatok írásával, koordinálásával, a helyi DJP vezetésével, IKSZT vezetéssel és a 2020 júliusában nyíló Múzeum vezetésével foglalkozom. Az eredeti foglalkozásom történelem szakos középiskolai tanár. 2015 óta vagyok DJP mentor. Jelenleg is dolgozom a GINOP -6.1.2-es „Digitális szakadék csökkentése” programban. Szerveztem és tartottam a 65 év felettieknek informatikai alap képzést., szülőknek digitális médiaműveltség képzést.

Munkám során gyakran találkozom hátrányos helyzetű és idős emberekkel, nyújtok nekik segítséget informatikai és egyéb ügyekben.

Támogatom az egész életen át tartó tanulást, főként a digitális kompetenciák minél szélesebb körben való megismertetését. A DJP pontok Észak-Magyarországi 5-ös csoportjának vagyok a területi vezetője. Kisiskolás szülőként fontosnak tartom, hogy tájékozott legyek az online világban és tájékoztassam is a szülőtársakat, érdeklődőket.

Az Észak-Magyarországi régió 2. hírlevele  

Második hírlevelünk a tavaszi szünet, az „érezd jól magad otthon” mottó jegyében született. Reméljük, sikerül hasznos ötleteket adni a tartalmas kikapcsolódáshoz! Az idén ezt is virtuálisan tesszük.