Szikszói DJP Pont átadó

Június 14-én egy nagyon mozgalmas napon vettünk részt Szikszón, az Észak-Magyarországi régióban, ahol egy új DJP Pontot adtunk át.

Június 14-én egy nagyon mozgalmas napon vettünk részt Szikszón, az Észak-Magyarországi régióban, ahol egy új DJP Pontot adtunk át.


 

Első, bevezető programként Sik Lili digitáliskompetencia-fejlesztő munkatárs és Okosné Kemény Henriett regionális vezető a 3D nyomtatóról tartott egy nagyon érdekes és figyelemfelkeltő előadást és az érdeklődő helyi lakosok és az általános iskolás gyermekek részére. Az előadás végén a résztvevők megtekinthették, hogyan is működik a gyakorlatban is ez a digitális eszköz, és kérdéseiket is feltehették a hallottakkal ás látottakkal kapcsolatban, melyre a felkészült előadók készséggel válaszoltak.


 


 

A délelőtt folyamán sor került az új DJP Pont átadójára is ünnepélyes keretek közt, melyen a megyei és helyi sajtó is képviseltette magát. A DJP Hálózat vezetőségének részéről Jobbágy László ügyvezető úr, Princz Attila hálózatvezető, Dr. Fromann Richárd szakmai tanácsadó és Okosné Kemény Henrietta ÉMR regionális vezető vett részt az eseményen. A rendezvényt Dr. Piskóti István Szikszó város alpolgármestere nyitotta meg, melyet Jobbágy László ügyvezető úr és Sváb Antal Szikszó város polgármesterének beszéde követett. Mindannyian elmondták, hogy nagyon örülnek az együttműködésnek, és hogy bíznak benne, hogy a település lakói ki fogják használni a DJP pont adta új lehetőségeket. Végül sor került az ünnepélyes szerződés-aláírásra is és a DJP tábla átadására, mely a Városi Könyvtár falán foglal majd helyet, hiszen itt kapott helyet az új Pont.


 

Nagy örömünkre szolgált, hogy a rendezvényen több ÉMR területi vezető és mentor is részt vett.

Szilágyiné Ádám Alexandra