Az Észak-magyarországi régió kalandozásai a Digitális Tudásközpontban

Május 5-én lehetőségünk nyílt ellátogatni Nyíregyházára a Digitális Tudásközpontba. Az utóbbi időben rengeteget hallottunk a tudásközpontok megnyitójáról, ami természetesen a mi érdeklődésünket is felkeltette. Mivel az Észak-magyarországi régióban egyelőre nem nyílik hasonló létesítmény, így úgy döntött a csapat, hogy közösen ellátogat megnézni hogyan is néz ki a Nyíregyházi helyszín. A tudásközpontban egy kedves csapat fogadott minket, ahol rögtön az elején a 3D nyomtatás világába kaptunk betekintést és mutatták be nekünk a tervezés rejtelmeit. Megismerhettünk azt is, hogy milyen lehetőségeket nyújt a hely olyan emberek számára, akik most kezdik jobban megismerni például a 3D nyomtatást.


 

Az előadás után ki is próbálhattuk a nyomtatókat és a korábban megtervezett kulcstartók nyomtatására is sor került. Ezután mindenki szabadon próbálta ki az érdekesebbnél érdekesebb digitális eszközöket, majd a végén egy robot táncbemutatójának voltunk részesei, ami egy végső meghajlással kért a csapattól egy visszaigazoló tapsot.


 

Ezek után még egy rendkívüli élmény részesei is lehettünk, hiszen ellátogattunk a helyi DJP Pontra, ahol az ott tevékenykedő Területi vezető fogadott minket. Bemutatta a digitális eszközöket és a jól felszerelt könyvtárukat, DJP Pontjukat. Ezután elvezetett minket a könyvtárban lévő greenbox szobába, amit természetesen kipróbálhattunk és képeket is készítettünk. 


 

 


 

Sik Lili