|  
A+   A-
  |     |  

DJP Hálózat Portál

DJP Hálózat III. Közép-Magyarországi Mentortalálkozója  

2021. szeptember 7-én lezajlott a DJP Hálózat III. közép-magyarországi Mentortalálkozója. A közép-magyarországi Mentoroknak a pandémiás időszak után először volt lehetőségük nagyobb létszámban találkozni egymással, szakmai előadásokat meghallgatni, valamint sikeres munkájukért személyesen elismerésben részesülni.

Pályázati felhívás GINOP-6.1.1.15 Tanácsadó feladatok ellátására  

2020november1211:00
»
2020november2017:30

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. pályázatot hirdet a konvergencia régiókban a DJP Mentorok részére a 2022. 12. 31-ig tartó GINOP-6.1.1-15 „Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése” című projektben Tanácsadó feladatok ellátására.

Az alacsony képzettségűek digitális felzárkóztatására irányuló program keretében lehetőség nyílik a célcsoport tagjainak képzésekbe történő regisztrálására és utókövetésére.


A pályázatokat 2020. november. 20-ig várjuk a djkkpalyazat@djnkft.hu címre.

A digitális munkarendben is sikerrel zárult az V. Digitális Témahét  

A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés mellett zajlott Digitális Témahét ünnepélyes díjátadójára a koronavírus okozta járványhelyzet miatt 2020. július 1-én rendhagyó módon egy online esemény keretében került sor. A Digitális Jólét Program (DJP) keretében futó Digitális Témahétre beérkezett intézményi és pedagóguspályázatok a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) meghirdetett 3 kategóriája mellett további 10 különdíj kategóriában kerültek elbírásra, amelyeknek keretében számos, a pedagógiai gyakorlatban alkalmazható digitális eszközt, programlehetőséget, illetve továbbképzést nyerhettek el a győztes pályázók. A díjátadót követően a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ által legjobbnak értékelt projekteket egy online Teachmeet-en mutatták be a nyertes pedagógusok.

MEGJELENT A DIGITÁLIS KRÓNIKA 9. SZÁMA  

A Digitális Krónika soron következő, 9. száma egy új témát állított középpontba: a COVID-19 veszélyhelyzet nagy kihívást jelentett többek között a SPORT iparágnak is a sporttevékenységek, versenyek megszervezése, az ügyfélélmény biztosítása, és a mindennapi sportolás digitális támogatása kapcsán.

Agrárcenzus2020 elektronikus kitöltéssel  

A KSH kötelező mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus2020 elektronikus kitöltéssel is teljesíthető volt június 5-30. között, ha valaki nem akarta megvárni az összeíró érkezését. Ráadásul az internetes kitöltők között 10 tabletet is kisorsol a KSH. Idősek otthoni lakóink éltek a lehetőséggel intézményünk DJP Pontján. Nagyon tetszett az időseknek, hogy a monitorról színesben és nagy betűkkel láthatták a választási lehetőségeket, és pillanatok alatt lehetett haladni a kérdések közt. Érezhették, hogy fontosak és hogy tevékenységeik is fontosak, amit nemrég még - beköltözésük előtt - végeztek az állattenyésztésben, földművelésben.

Pintér Györgyi

DJP Mentor, Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálat és DJP Pont

Községházi esték 2020-ban is: július 29., augusztus 5., augusztus 12., augusztus 19.

2020július2910:45

Könnyed nyári hangversenyek, koncertek a Községházán

Gyenesdiás nyári programkínálatában fontos rendezvénysorozat augusztusban a Szent Ilona búcsúig megtartott, ingyenesen látogatható hangversenyek, koncertek sora. Ezeken neves előadók mutatnak be ízelítőt a zeneirodalom különböző műfajaiból a könnyebb daraboktól az elmélyülést igénylőkig, a komolyzenétől a romantikus művekig, kellemes estét szerezve a zeneszerető közönségnek.

További információk:József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97., Tel: 83/314-507

További programok az alábbi linken:

https://www.gyenesdias.info.hu/kereses-esemeny/

MASTAFF Special and Club Show

2020július2410:45
»
2020július2620:30

Gyenesdiás, Kárpáti korzó
2020. július 24-26.

A Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Fajtagondozó Egyesület szervezésében kutyakiállításnak ad otthont Gyenesdiás.

Az amerikai staffordshire terrier egy közepes méretű, rövid szőrű kutyafajta, őszinte, barátságos, egyszerű, kedves, mozgékony és szilaj kutya. Figyelmes, nagyon bátor, kitartó és nem kíméli magát. Nagyon hűséges a családjához, és (általában) eléggé engedelmes is.

A nemzetközi találkozó a nagyközönség számára is nyitott, ahol tenyészszemlét és kiállítást is rendeznek, valamint az ebek szociálizációs teszten is részt vesznek gazdáikkal.

A Balaton parti verseny keretében 7 korosztályban, összesen 10 címért mérettetnek meg a terrierek.

További információ:
Vasszi Zoltán: +36 70/420-2667

Boros sétány 2020. július 9-12. a Kárpáti-korzó rendezvényterületen

2020július0910:45
»
2020július1220:30

A rendezvény ideje alatt Bor utca színvonalas boros- és ételkínálattal, népművészeti és kézműves vásár. Péntek-szombat-vasárnap egész nap láncfűrészes fafaragás bemutató, 18-20 óráig Varázshangok játszóház.

Részletes program:

Július 9. csütörtök
19 óra A Vass Lajos Népzenei Szövetség táborzáró bemutatója
20 óra Silver zenekar tánczenés estje

Július 10. péntek
18 óra gyermekműsor – Mutyibohóc-show
19 óra A Keszthelyi Kutyasuli agility bemutatója
20 óra Magidom koncert
21 óra 30-tól Fantasy tánczene

Július 11. szombat
19 óra gyermekműsor Üstökös kompánia
20 óra Twenties koncert (egyeztetés alatt)
21 óra 30 Helios tánczene

Július 12. vasárnap
19 óra Emotion táncstúdió akrobatikus rock and roll műsora
20 óra Leblanc Győző operettműsora
21 óra Start tánczene

További információk:
József Attila Művelődési Ház és Könyvtár
Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
Tel: 83/314-507, 20/9769-225
gyenesdiaskultura@t-online.hu

Postai elektronikus tértivevény videó oktatás Abaújkéren  

Abaújkér Közös Önkormányzat dolgozói részt vettek egy videó oktatásban, a július elsejétől életbe lépő postai elektronikus tértivevénnyel kapcsolatban. Ennek lényege, hogy az ASP rendszeren keresztül kell felvinni a hivatalos leveleket és az erről kapott igazolást (tértivevényt) a hivatali kapun kapja majd meg az önkormányzat. Ehhez regisztrálni kellett a DMSONE portál felületén ahol a NISZ szakemberei tartottak előadást a témával kapcsolatban. A közös önkormányzat jegyzőasszonya kért segítséget a DJP ponttól az előadás technikai végrehajtásában. Az ASP rendszerben dolgozó hölgyeknek így nem kellett egyenkét megnézni az előadást hanem csoportosan is meg tudták azt tenni. Lehetőségük nyílt az előadás közben átbeszélni közösen az elötük álló feladatot. Örömmel tettem eleget a kérésnek.

Kállai Attila

Területi vezető

Oldalak