|  
A+   A-
  |     |  

DJP Hálózat Portál

Digitális szülő(k), avagy hogyan érthetem meg és segíthetem gyermekemet az interneten?

  1. 2020. április 16-án a bölcskei DJP Ponton került sor az első online előadásra A virtuális tér segítségével Dr. Baracsi Katalin internetjogász volt a vendégünk. Az előadáson sok minden szóba került, ami nagy segítség lehet az otthonról tanuló gyermekek szüleinek számára. Ez az új helyzet, melyre még nem voltunk teljesen felkészülve, sok új kérdést vetett fel a szülőkben. Sokakban felmerül a kérdés, hogy az online térben töltött idő nem okoz-e függőséget a gyermekben vagy mennyire vannak kitéve az online zaklatásnak most, hogy sokkal több időt töltenek számítógép előtt. Ezekre a kérdésekre is megnyugtató válasz kaptunk, valamint ami a legfontosabb, olyan segítő alkalmazásokról, programokról is szó esett amelyek használatával segítséget kaphatnak a bajba jutottak.

Erdősmecske DJP Pont bemutatása  

Erdősmecske, körülbelül 350 fős lélekszámú festői kis falu a Keleti-Mecsekben, Baranya megyében. DJP Pontja 2019 januárjától szerveződött a település műemléki könyvtár épületében, mert 2018-ban eszközöket nyertünk a GINOP-3.3.1 „Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése” pályázaton.

A rinyaújlaki DJP Pont bemutatása  

A „Közösségi internet hozzáférési pontokfejlesztése, szolgáltatási portfóliójuk bővítése” című, GINOP-3.3.1-16-2016-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében Rinyaújlakon DJP Pont létesült, melynek keretében laptopokat, tableteket, mobiltelefonokat és multifunkcionális eszközt nyertünk.

Oldalak